Over Via Sofie

Ik ben Sofie. Aangenaam!

Ik ben Sofie Andriesen, erkend vastgoedmakelaar uit Boechout. Na het behalen van mijn Master in de Rechten werkte ik jarenlang als juriste. Maar in 2014 was het tijd voor een nieuwe uitdaging: vastgoedmakelaar worden! Tussen 2014 en 2016 combineerde ik mijn job als juriste met het postgraduaat Vastgoedkunde aan de KU Leuven en een stage als vastgoedmakelaar. Op mijn 40e verjaardag was Via Sofie een feit en startte ik aan het uitbouwen van mijn kantoor, Sofiestyle!

De ideale match tussen pand en bewoner

Koffietje? Dan kunnen we het hebben over je woning. Of de zoektocht ernaar. Want een woning zoeken, verkopen of verhuren, dat kan iedereen. Maar waar het volgens ons écht om draait zijn de mensen, de panden en vooral de verhalen die erachter schuilen. Daarom luisteren we eerst naar jou. Wat zoek jij? Een eerste appartement, een nieuwe gezinswoning of een woning die is aangepast aan je nieuwe levensstijl? Of wie zoek jij? Een koper of een huurder? Voor welke soort woning? Zodra we de wensen van de (ver)koper en/of de (ver)huurder kennen, gaan we samen met jou op zoek naar de ideale match tussen pand en bewoner. En dat steeds tegen een gunstig tarief. Via Sofie werkt met een vast tarief. Informeer gerust naar de mogelijkheden 

Via Sofie: een hart voor klanten én goede doelen

Onze passie gaat verder dan de vastgoedsector. Wij hebben ook een zwak voor organisaties die bouwen aan een betere wereld. Hebben we je woning verkocht of de ideale huurder gevonden? Dat gaan we vieren! Hoe? Door een deel van onze commissie weg te schenken aan een goed doel naar jouw keuze. Welke organisatie wil jij straks een hart onder de riem steken?

Een VLABEL-schatting nodig? Dan kan je bij ons terecht!

Het ene schattingsverslag is het andere niet! Heb je een schattingsverslag nodig voor de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) om de waarde van een onroerend goed in een nalatenschap te bepalen? Dan kan Via Sofie je helpen! Als erkend schatter-expert kan Via Sofie een schattingsverslag voor je opmaken dat voldoet aan de specifieke vorm- en kwaliteitsvereisten van de VLABEL. 

Hoe gaan we te werk: verkoop

Waardebepaling en advies

Wil je je woning verkopen? Wij komen graag bij je langs voor een schatting van je woning. Via Sofie maakt aan de hand van een vaste set parameters en eigen vergelijkingspunten een schattingsverslag op. Ga je met Via Sofie in zee dan is dit gratis, in het ander geval geldt een tarief voor een verkort verslag.

Verkoopdossier

Overtuigd van onze werkwijze? Dan gaan we graag voor jou aan de slag! We stellen een verkoopdossier op zodat we het verkoopproces goed voorbereid kunnen starten. Een verkoopdossier bestaat onder andere uit de eigendomsakte, het bodemattest, de kadastrale informatie, de elektrische keuring, het EPC- of EPB-verslag, en de bouwplannen. Ook voor de opmaak van de nodige keuringen en attesten kan je bij Via Sofie terecht!

Fotoshoot

Geen verkoop zonder foto’s! Wanneer we het verkoopdossier opstellen, plannen we ook een fotoshoot in. De fotograaf brengt je woning op een professionele manier in beeld. Indien nodig maken we ook een grondplan op, zorgen we voor een 3D-opname of een virtuele tour door de woning.

Start verkoop

Zodra we alle gegevens en foto’s hebben, start de verkoop. We publiceren je woning op onze website, de klassieke publicatiekanalen, en onze Facebook- en Instagrampagina. Geen verkoop zonder knallende social mediacampagne! Offline trekken we de aandacht met een uithangbord aan je raam of in je voortuin, uiteraard altijd in overleg. Wist je trouwens dat we over een eigen klantenbestand beschikken? Er zijn immers heel wat mensen die op zoek zijn naar een woning en die niet kunnen wachten op ons telefoontje wanneer we een match gevonden hebben.

Bezichtigingen

De eerste telefoontjes laten meestal niet lang op zich wachten. We plannen de bezoeken in samenspraak met jou. Via Sofie begeleidt de bezichtigingen en voert de onderhandelingen. Voor vragen kunnen geïnteresseerden steeds bij ons terecht zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Uiteraard houden we je op de hoogte van de stand van zaken, zowel vóór, tijdens als na de verkoop.

Verkoop

Hebben we een geïnteresseerde kandidaat-koper gevonden voor je woning? Via Sofie maakt de verkoopovereenkomst op en toetst deze af met de notaris van jouw keuze. Vervolgens bezorgen we het dossier aan de notaris, die ermee aan de slag gaat voor het verlijden van de authentieke akte.

Wist je dat Via Sofie bij elke geslaagde verkoop een goed doel steunt? We schenken een deel van onze commissie aan een goed doel naar jouw keuze. Een woning verkopen én het goede doel steunen? Het kan bij Via Sofie!

Hoe gaan we te werk: verhuur

Plaatsbezoek

Wil je je woning verhuren? Dan helpt Via Sofie je graag! Wij komen graag ter plaatse om de woning te bekijken en het huurbedrag te bepalen.

Verhuurdossier

Geen verhuur zonder verhuurdossier. We kijken of alle nodige documenten aanwezig zijn om de verhuur op te starten zoals het huishoudelijk reglement bij mede-eigendom, het EPC-verslag, de nodige keuringen en attesten, een conformiteitsattest, …

Fotoshoot

Wanneer het verhuurdossier wordt opgesteld, sturen we een fotograaf ter plaatse. Hij of zij brengt je woning op een professionele manier in beeld.

Start verhuur

Zodra we alle foto’s en gegevens hebben verzameld, publiceren we je woning op onze website en de klassieke publicatiekanalen. Om de geschikte huurders te vinden, promoten we je woning ook op onze Facebook- en Instagrampagina. Met een uithangbord aan je raam of in je voortuin trekken we de aandacht in de straat, uiteraard altijd in overleg met jou. Nu is het een kwestie van tijd tot de eerste geïnteresseerden contact opnemen.

Bezichtigingen

Meestal hoeven we niet te lang te wachten op de eerste telefoontjes van geïnteresseerden. In samenspraak – indien nodig ook met de huidige huurders – plannen we de bezoeken in. Via Sofie begeleidt de bezichtigingen en stelt de verschillende kandidaten aan je voor. We houden je op de hoogte van de stand van zaken. Geïnteresseerden kunnen voor vragen steeds bij ons terecht. Dat geldt uiteraard ook voor jou, want we bieden bij Via Sofie een luisterend oor zowel voor, tijdens als na onze samenwerking.

Huurovereenkomst

Zijn er potentiële kandidaten gevonden voor je woning? Dan screenen we hen op basis van de wettelijk toegestane criteria. Hebben we de ideale match gevonden? Dan maken we de huurovereenkomst en plaatsbeschrijving op en laten we ze, indien gewenst, ook meteen registreren.